Specialist in het verwerken van harsproducten van hoge kwaliteit

Bodeminjectie met hars

Wanneer een bodem of grond verzakt is of uitspoelingen vertoont, kan bodeminjectie met hars hardschuim van Profill BV worden gebruikt. De losse bodem wordt verdicht of verlijmd zodat er een sterk dragende ondergrond ontstaat. Op die manier is deze weer een veilige basis voor de constructie erboven of gewoon om erover te wandelen. Ook het vullen van kademuren gebeurt volgens deze werkwijze en heeft hetzelfde doel: wederom een stevige draagkracht garanderen.

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voordelen van een bodem-/grondinjectie met hars hardschuim?

Met een bodem- of grondinjectie wordt de bodem verdicht of verlijmd. Dat betekent dat deze veel sterker als ondergrond zal zijn. Zo lopen bouwconstructies op deze bodem veel minder risico op verzakkingen met de nodige schadelijke gevolgen van dien. Hars hardschuim garandeert een 100% volledige vulling en kan zowel vloeibaar als opgeschuimd worden aangebracht. Dat heeft als voordeel dat ook holle ruimtes of uitspoelingen in de bodem kunnen worden meegenomen. Door gebruik te maken van het hars hardschuim van Profill bent u zeker van een milieuvriendelijke techniek. Er komen geen schadelijke stoffen vrij tijdens de productie ervan. Ook is het duurzaam. Met amper 30 liter zuivere hars kan 1 kubieke meter hardschuim worden ontwikkeld. Hars hardschuim heeft een zeer korte uithardingstijd en kan moeiteloos onder water gebruikt worden.

Lees meer over onze hars hardschuim soorten.

bodeminjectie

Wanneer is een bodeminjectie nodig?

Bodem- of grondinjecties worden ingezet bij verzakkingen of uitspoelingen. Een verzakte vloer kan visueel hinderlijk zijn, maar vooral een bouwkundig probleem vormen. Constructies kunnen in gevaar komen. Een bodeminjectie kan dan de oplossing zijn. Hetzelfde geldt voor verzakte gronden of bodems die uitspoelingen vertonen waarbij de ondergrond zijn stevigheid dreigt te verliezen. Door een bodem- of grondinjectie wordt de bodem verdicht/verlijmd en zal (verdere) schade voorkomen worden. Vooraleer er aan een injectie gestart kan worden, moet wel eerst gecheckt worden of aanwezige waterleidingen en rioleringen voldoende stevig en dicht zijn. Zij kunnen immers de oorzaak zijn van een verzakking of uitspoeling. Als de grond uit grind of zand bestaat, zal het grondpakket via de injectie worden verlijmd.

Wat is de werkwijze bij het injecteren van de bodem?

Bij een bodeminjectie wordt de grond verdicht. De eerste stap hierbij is het boren van gaten in de bodem. Hierin worden de vulpijpen geplaatst en dit tot op de diepte waarop de injectie moet gebeuren. De vulpijpen worden gefixeerd zodat ze de druk kunnen weerstaan. Zodra alles geplaatst en gefixeerd is, kan het stabiliseren van de bodem beginnen.

Als er zich in de bodem ook holle ruimtes of uitspoelingen bevinden, worden deze meteen mee opgevuld. Hiervoor wordt het hars als schuim aangebracht. Het is belangrijk dat deze meegenomen worden omdat anders de constructies erboven kunnen verzakken. Als de injectie is afgerond, kunnen de vulleidingen worden verwijderd. De gaten worden dichtgemaakt en de bodem is weer veilig en stabiel.

Lees hier meer over: holle ruimte opvullen.

Voorbeelden van bodeminjecties

Bodeminjecties kunnen ingezet worden om verschillende zaken aan te pakken. Denk aan verzakte betonvloeren, een verzakte dijkwoning of bij uitspoelingen achter een kademuur. In al deze gevallen moet het hars de bodem opnieuw stabiliseren.

Verzakte / scheefliggende betonvloer

Een verzakte of scheefliggende betonvloer is niet alleen lelijk, maar kan ook schade veroorzaken aan de constructie die op de vloer staat. Het is dus belangrijk om snel in actie te schieten. Eerst zal een grondige analyse van de vloer gebeuren zodat eventuele onderliggende problemen kunnen worden vastgesteld en opgelost. Daarna worden er kleine gaten in de vloer geboord. Hierlangs wordt het hardschuim in de vloer gespoten. Dat gebeurt gelijkmatig. Met laserapparatuur wordt dit goed in de gaten gehouden. De vloer zal langzaam optillen tot het gewenste niveau. De gaten worden nadien weer opgevuld. Meestal kunnen uw werkzaamheden gewoon doorlopen tijdens deze klus. Het is niet nodig om meubels en dergelijke te verplaatsen. 

Verzakking fundering dijkwoning

Een huis dat direct aan de dijk is gebouwd, loopt het risico op verzakkingen. Door lage grondwaterstanden zal de bodem meer dan normaal verdichten. Eenmaal het huis is verzakt, kan het niet meer terug omhoog komen. Als het verzakken niet gelijkmatig gebeurt, zullen er ook nog eens scheuren in de muren of andere ernstige beschadigingen ontstaan. Dit kan verholpen worden door de bodem te injecteren met gespecialiseerd hars. Onder hoge druk wordt het hars verbonden met de grond waardoor een sterke compacte structuur wordt gevormd. Zo zal verdere beschadiging voorkomen worden. Met vulpijpen wordt via geboorde gaten het hars op een bepaalde diepte geïnjecteerd. Zo kan de bodem terug gestabiliseerd worden.

Lees meer over: vloer liften.

Kademuren vullen

Achter kademuren kunnen uitspoelingen ontstaan, zeker als er veel grote schepen aanmeren. Deze verplaatsen erg grote hoeveelheden water en veroorzaken turbulentie. Deze waterstromen zorgen er langzaam voor dat de grond achter de kademuur wegspoelt. Dit kan gevaarlijk zijn voor de grond of constructie erboven. Met hardschuim kunnen deze uitspoelingen worden opgevuld.

Het voordeel is dat dit niet reageert met water als het wordt aangebracht. Injectiepijpen worden met precisie aangebracht zodat alle ruimtes perfect kunnen worden opgevuld. Het enige wat hiervoor nodig is, is het verwijderen van een paar stenen of het boren van enkele gaten.

Verschillende types van hardschuim kunnen worden geïnjecteerd. Dit kan ook gecombineerd worden met een grondinjectie waarbij injectiehars via een speciale lans op diepte de grond verdicht.

kademuur vullen
grondinjectie

Wat is een grondinjectie?

Wanneer de ondergrond uit grind of zand bestaat, zal een grondinjectie gebeuren. Dit is het verlijmen van zandkorrels met een mengsel van water, waterglas en een stollingsmiddel (harder). Dit gebeurt ondergronds. Doel is een stabiele ondergrond te verkrijgen en te voorkomen dat grondwater infiltreert. Op die manier ontstaat er een stevige basis voor bouwwerkzaamheden. Wanneer er uitspoelingen zijn, zal er doorgaans via een bodeminjectie schuim worden gebruikt om te vermijden dat de uitspoelingen verzakkingen vertonen bij de wegen of gebouwen die zich boven de grond bevinden.

Wat is de werkwijze bij grondinjectie?

Grondinjecties vinden vooral plaats bij zanderige bodems waar verschuivingen of verzakkingen schade kunnen veroorzaken. Het hars wordt dan via een installatie op druk in de bodem geïnjecteerd. Het bodempakket wordt op die manier verlijmd tot een sterke massa. Vaak wordt gebruik gemaakt van speciale lansen die zeer gericht kunnen spuiten op de gewenste diepte.

Wij maken het mogelijk

Familiebedrijf Profill staat tot uw dienst

Wij zijn een familiebedrijf dat zich met Profill BV richt op het vullen, liften en stabiliseren van verschillende toepassingen. Wij werken op een professionele manier en staan tot uw dienst!

Eigenaar

Geert vandereet

Bedrijfsleider

Stef vandereet

Bedrijfsleider

Arno vandereet

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Wenst u een grond- of bodeminjectie te laten uitvoeren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij Profill BV aan. We bekijken samen wat mogelijk is tegen welke prijs.