Specialist in het verwerken van harsproducten van hoge kwaliteit

Kelder opvullen

Wilt u uw kelder opvullen? Kelders of kruipruimtes kunnen doorheen de jaren verzwakken en zelfs beginnen doorzakken. Een ander veelvoorkomend fenomeen is het optreden van betonrot. Als de (kruip)kelder niet gebruikt wordt, kan hij ook nog eens ongedierte en vocht aantrekken. Om dit alles te voorkomen, is het een oplossing om de kruipruimte of kelder op te vullen met het hars hardschuim dat Profill BV gebruikt. Zo wordt de woning boven de (kruip)kelder weer veilig ondersteund.

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voordelen van het opvullen met hars hardschuim?

Hars hardschuim heeft een licht gewicht en is toch sterk. Indien de (kruip)kelder kan opgevuld worden met het type RG22 of RG30 is het bovendien betaalbaar. Het kan zijn dat de ruimte een hogere druksterkte vereist en het type RG50 nodig is. Dan zal het iets duurder worden. Elk gaatje kan worden opgevuld met hars hardschuim waardoor het een erg effectieve oplossing is. Het hars is onbrandbaar en rotbestendig. Ook is het bestand tegen anorganische oplosmiddelen. In droge toestand is het hars zeker 150 jaar inert en dus houdbaar na de productie ervan. Het is dus erg duurzaam. Tot slot is het als inert materiaal goedgekeurd door de Vlaamse, Waalse en Brusselse overheden.

Lees meer over alle hars hardschuim soorten.

kelder opvullen

Waarom een oude kelder opvullen?

Een kelder of kruipruimte die niet gebruikt wordt, trekt vocht aan en biedt een veilige plaats aan ongedierte. Ook zorgt het voor een koude vloer in de ruimte die er net boven ligt.

Daarnaast kunnen kelders en kruipkelders een gevaar vormen voor verzakking en zelfs instorting.

Door hem op te vullen met het hars hardschuim van Profill ontstaat er een stevig en veilig draagvlak. Ook is de vloer erboven meten geïsoleerd. Tot slot zal de kelder geen vocht of ongedierte meer kunnen aantrekken en is er geen risico op wateroverlast.

Wat is de werkwijze bij het opvullen van een kelder/kruipruimte?

In eerste instantie komt een vakman de situatie analyseren zodat alle problemen in kaart worden gebracht. Indien nodig worden er stutten geplaatst om het gewicht van de vloer te dragen totdat de (kruip)kelder kan worden gevuld.

Als het opvullen kan beginnen, worden er eerst vulleidingen in de kelder gebracht. Dat gebeurt via bestaande openingen zoals de deuropening of het mangat. Desnoods wordt er via het plafond gegaan. Zodra de leidingen goed liggen, wordt het hardschuim in het verste punt van de kelderruimte gespoten. De specialist werkt van onder naar boven. Nadien wordt de kelder stapsgewijs gevuld. Er wordt naar voor gewerkt totdat de hele kelder of kruipruimte is opgevuld.

Deze techniek zorgt ervoor dat de ruimte ook volledig geïsoleerd is. Elke holte wordt opgevuld en eventuele verzakkingen worden gecorrigeerd. Achteraf zwelt of krimpt het hars hardschuim niet meer. Het vormt dus een stevige basis voor het pand boven de (kruip)kelder.

Veelgestelde vragen over het dempen van kelders met hars hardschuim

Brengt het opvullen van een (kruip)kelder geen andere risico’s met zich mee? Is het materiaal daar bijvoorbeeld niet te zwaar voor? En wat als ik een erg grote kelder heb? Kan ik deze dan wel laten opvullen?

Hoe groot mag de kelder of kruipkelder zijn?

Doorgaans kan er met één unit tot 150 à 200 kubieke meter hars geproduceerd worden. Indien de kruipruimte of kelder groot is, kan er een extra vrachtwagen worden ingezet zodat er meer hars gemaakt kan worden. In principe kan dus eender welke ruimte opgevuld worden met hars hardschuim. Het is vooral belangrijk dat het juiste type hardschuim wordt gebruikt voor de juiste druksterkte.

Wordt de bouwconstructie niet verzwaard door het hars?

Hars hardschuim heeft een erg laag eigen gewicht waardoor het de bouwconstructie dus absoluut niet verzwaart. Er vormt hiervoor geen enkel gevaar. Het volume neemt ook niet toe doorheen de jaren. Het hars hardt uit en creëert gaandeweg zelfs een grotere densiteit. Wel is het belangrijk om het juiste type hardschuim te gebruiken zodat er voldoende druksterkte is die nodig is in die specifieke situatie.

Een kelder opvullen, wat zijn de kosten?

Het is niet mogelijk om één vaste prijs op het opvullen van een (kruip)kelder te plaatsen. Deze hangt immers af van meerdere omstandigheden. Zo speelt uiteraard in de eerste plaats de inhoud van de kelder/kruipkelder (volume) een rol. Hoe meer opgevuld er moet worden, hoe hoger de prijs zal zijn. Daarnaast speelt de complexiteit een rol. Als de ruimte moeilijk te bereiken is met de leidingen, kunnen de kosten omhoog gaan.

Tot slot speelt het type hardschuim een rol. Kan de kelder opgevuld worden met het type RG22? Dan bent u er relatief goedkoop vanaf. Of is een RG50 nodig? Dit type hardschuim is duurder.

kruipruimte opvullen

Wij maken het mogelijk

Familiebedrijf Profill staat tot uw dienst

Wij zijn een familiebedrijf dat zich met Profill BV richt op het vullen, liften en stabiliseren van verschillende toepassingen. Wij werken op een professionele manier en staan tot uw dienst!

Eigenaar

Geert vandereet

Bedrijfsleider

Stef vandereet

Bedrijfsleider

Arno vandereet

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Hebt u een kelder die niet meer wordt gebruikt en overlast zou kunnen veroorzaken? Loopt uw huis het risico op verzakkingen door een kruipruimte die met betonrot te maken heeft? Dan is het een idee om deze holle ruimtes te laten opvullen met het hars hardschuim dat Profill BV gebruikt. Vraag hier alvast geheel vrijblijvend een offerte aan zodat u een idee krijgt van de prijs.